Η Χώρα της Κυριακής: Η μαγεία στη ζωή είναι να υπερβαίνεις τα όρια
30/07/2006    Η Χώρα της Κυριακής: Η μαγεία στη ζωή είναι να υπερβαίνεις τα όρια

news_065

 

Πώς η διέγερση του εγκεφάλου με ηλεκτρόδια θεραπαύει χρόνιες παθήσεις.

ʼλλος ένας Έλληνας ασθενής με καμπτοκορμία αναμένεται να εξεταστεί απο την επιστημονική ομάδα - Τρείς με κάμψη της κεφαλής θα χειρουργηθούν σύντομα.

Συνέντευξη στην ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΟΧΤΗ

Όταν στην ηλικία των δώδεκα ετών στάθηκε μπροστά από ένα βιβλιοπωλείο στον Πειραιά συνεπαρμένος από το εξώφυλλο μιας εγκυκλοπαίδειας που απεικόνιζε ένα μικρό παιδί με πολλά ηλεκτρόδια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος στο κεφάλι, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ούτε και η ίδια η μητέρα του, η οποία αναγκάστηκε τελικώς να του αγοράσει όλη τη σειρά, πως εν έτει 2006 θα είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο!
Να διεισδύσει στα άγνωστα μονοπάτια του ανθρώπινου εγκεφάλου και με ένα ηλεκτρόδιο να επαναφέρει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής δύο νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι.
Για τον κ. Δαμιανό Σακά αυτή η πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο χειρουργική επέμβαση ήταν μόνον η αρχή... ʼλλωστε, όπως ο ίδιος λέει μιλώντας στη "ΧτΚ", "η μαγεία της ζωής είναι όταν οι άνθρωποι ξεπερνούμε τα όρια". Και φαίνεται πως όταν κάποιος τα υπερβαίνει, μπορεί να δίνει ελπίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Αυτήν την ελπίδα αναμένεται να δώσει και στα μέλη της οικογένειας των Κούρδων της Τουρκίας που περπατούν σκυφτά στηριζόμενα στα χέρια τους. Ήδη, στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" όλα είναι έτοιμα για την επέμβαση. Όμως, μένει μία σημαντική λεπτομέρεια, οι ασθενείς με το σύνδρομο Ούνερ Ταν να δεχθούν. Την απάντηση θα λάβουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Έλληνας καθηγητής Νευροχειρουργικής και οι συνεργάτες του που θα ταξιδέψουν στη γείτονα χώρα.