ΕΚΝΕ

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Σ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ"

 

Γενικά

Το Ελληνικό Κέντρο Νευροχειρουργικής Έρευνας (ΕΚΝΕ) Καθηγητής «Πέτρος Σ.  Κόκκαλης» έχει ως σκοπό τη συνεργασία της Νευροεπιστημονικής και της Βιοτεχνολογικής κοινότητας. Η λειτουργία του Κέντρου βασίζεται σε τρείς φορείς: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Θεραπευτήριο Ο Ευαγγελισμός» και το Ίδρυμα «Κόκκαλη».

Πανεπιστήμιο Αθηνών   Θεραπευτήριο  Ευαγγελισμός   Ίδρυμα Κόκκαλη
Νευροχειρουργική Κλινική
Πανεπιστήμιο Αθηνών
  Θεραπευτήριο  Ευαγγελισμός   Ίδρυμα "Κόκκαλη"

 

Οι δικτυακές και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του ΕΚΝΕ λειτουργούν με την ευγενή χορηγία της "Hellas On Line (HOL)".

Η συνέχιση του έργου του ΕΚΝΕ εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από χορηγίες ιδιωτών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 2107229250, Κα Λουφαρδάκη Μαρία

 

Τομείς Δραστηριοτήτων

Πρώτος τομέας: Η έρευνα στις εμφυτεύσιμες συσκευές που αποτελούν πεδίο της νευρομηχανικής (Neuroengineering). Οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται στη θεραπεία των χρονίων παθήσεων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού (επιληψία, νόσος του Πάρκινσον, δυστονία, σπαστικότητα, χρόνιος πόνος).

Δεύτερος τομέας: Η Νευροπληροφορική (Neuroinformatics), α) ο Ηλεκτρονικός Φάκελος ασθενούς, β) οι Βάσεις Δεδομένων σχετικά με τις νευρολογικές παθήσεις στη χώρα μας και γ) η ανάπτυξη λογισμικου για τη διάγνωση και θεραπεία των νευρολογικών παθήσεων.

Τρίτος τομέας: Έρευνα Ανάλυσης Βιομαγνητικού Σήματος που λαμβάνεται από τον εγκέφαλο με προηγμένα ηλεκτρονικά και απεικονιστικά συστήματα, προκειμένου να αξιολογηθεί η δυσλειτουργία του.